joi, 1 aprilie 2010

Iubire vs Ura.

“A uri” stie toata lumea ce inseamna. De cand suntem constienti de noi, uram cate ceva. Laptele prea cald, jucaria vecinului e mai frumoasa, coarda n-are sclipici si toate cele.

Este un sentiment “egoist”. Motiva(n)t si puternic. Cel mai puternic. Din ura poti face chestii pe care nu le poti face din iubire.

Dar iubirea ce e?! Ca sunt persoane de 70-80-90 de ani care-ti zic senin :”ai draga… lasa-ma cu basmele astea… ce e aia iubire?!”

Deci da. Poti sa mori si sa nu fi avut vreodata un sentiment de iubire.

Iubirea zic multi ca ar fi opusul … urii?! Nu cred. In primul rand iubirea nu este un sentiment “egoist”. Nu te iubesc pentru ca… bla bla. Efectiv te iubesc. Nu trebuie sa-mi iei masina, sa ai dinti de aur si blana la gat. Te iubesc cu bunele si relele tale. Acum sa nu se inteleaga ca il/o iubesti in orice conditii… (sau doar cu relele)

Ma gandeam ca intr-o zi… cand zici “te urasc” ti se va raspunde “multumesc”.

Cum sa nu te flateze o avalansa de sentimente fata de tine? Chit ca-s negative… ele pot trece cu usurinta pe partea cealalta.

Poate ar trebui sa folosim ura mai constructiv si iubirea mai atent. La urma urmei… poti uri oricand. Dar de iubit mai greu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu